Intervenții la sfârșit de săptămână

Joi, 09 Februarie 2023Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Interventii la sfarsit de saptamana | imaginea 1 La sfârșit de săptămână, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum” a acționat la 33 de intervenții la nivelul județului Sălaj, printre care pentru stingerea unor incendii, acordarea asistenței medicale și alte tipuri de misiuni pentru protecția populației.

Pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a două incendii – unul la un autoturism în localitatea Măeriște și un altul la coșul de fum al unei locuințe în localitatea Motiș, ambele fără victime, cu pagube materiale minore.

Totodată, în acest sfârșit de săptămână, pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui număr de două incendii, după cum urmează:

Vineri seara, 3 februarie a.c., pompierii din cadrul Punctului de Lucru Sărmășag au intervenit în localitatea Măeriște, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Pompierii ajunși la fața locului au observat că incendiul se manifesta la partea frontală fiind afectat compartimentul motor și bordul mașinii. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică (scurtcircuit).

Sâmbătă după-masă, pompierii din cadrul Gărzii Cehu Silvaniei au fost solicitați sa intervină la un incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe din localitatea Motiș. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică (necurățarea coșului de fum de funingine). A ars doar funinginea depusă, iar incendiul nu s-a extins pagubele fiind minore.

Având în vedere faptul că în intervalul 6 – 10 februarie a.c., conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative, pompierii sălăjeni vă recomandă următoarele măsuri de prevenire a incendiilor la locuințe:

Aveți grijă la amplasarea materialelor combustibile, sau inflamabile, în apropierea sistemelor de încălzire (sobe, plite, centrale termice, etc);

Nu depozitați jarul nestins sau cenușa în apropierea materialelor combustibile; Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic;

Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verficări periodice ale acestora, cu personal specializat:

NU alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp.

NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului; NU lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată; Interziceţi jocul copiilor cu focul!

În eventualitatea producerii unei situații de urgență, apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.