Misiune dificilă îndeplinită cu succes de pompierii argeșeni

Joi, 09 Februarie 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Misiune dificila indeplinita cu succes de pompierii argeseni | imaginea 1 La sfârșit de săptămână, cu efort susținut și multă determinare, pompierii argeșeni au reușit să ajute pe toți cei care au avut nevoie să treacă peste temperatura scăzută, viscol și zăpada adusă de avalanșa care acoperea Transfăgărășanul pe o porțiune de câțiva kilometri.

Munca în echipă a condus la reușită și pentru aceasta se adresează mulțumiri tuturor instituțiilor de la nivelul județului, dar și colegilor de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență județene Vâlcea, Dâmbovița și Olt, care s-au implicat în misiunea de salvare a persoanelor blocate la unitatea turistică din munții Făgăraș.

Din cauza faptului că drumul era acoperit cu zăpadă și copaci ce măsura pe alocuri aproximativ trei metri, pentru a ajunge la turiștii din unitatea de cazare, salvatorii au fost nevoiți să meargă pe jos și să țină piept gerului mai bine de trei km, timp în care au acționat cu motofierăstraiele pentru degajarea copacilor care blocau trecerea utilajelor.

Cetățenii au fost coborâți în siguranță în două grupuri și au pornit spre case, fie cu mijloacele puse la dispoziție de către pompieri și jandarmi, fie cu alte mijloace.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.