Nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce tragedii

Joi, 09 Februarie 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Nerespectarea masurilor de aparare impotriva incendiilor poate produce tragedii | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în perioada 03 - 06 februarie a.c., pentru stingerea a patru incendii, salvarea victimelor a două accidente rutiere, evacuarea apei din două gospodării, transportarea a trei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru acordarea asistenței de urgență unui număr de 27 persoane cu diverse afecțiuni medicale.

În cursul zilei de sâmbătă, 04 februarie a.c., un echipaj de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case din localitatea Pătulele. Pompierii au lichidat imediat incendiul, cauza probabilă de izbucnire a acestuia fiind determinată de coșul de fum necurățat de funingine.

Duminică după-amiaza, pompierii mehedințeni din cadrul Detașamentului Orșova au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru lichidarea unui alt incendiu, izbucnit la coșul de fum al unei case de locuit din municipiul Orșova.

La sosirea echipajului, acesta se manifesta la coșul de fum și pardoseala din lemn a podului, pe o suprafață de aproximativ un metru pătrat, fiind stins imediat. Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată tot de un coș de fum necurățat de funingine.

Luni dimineață, 06 februarie a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au acționat cu două autospeciale cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în care se afla o centrală termică.

La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta la centrala termică din interiorul anexei, dar și la întregul acoperiș, pe o suprafață de circa 30 de metri pătrați. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la casa de locuit. Cauza probabilă de izbucnire a acestuia fost determinată de efectul termic produs de mijlocul de încălzire supraîncălzit.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă pompierii atrag atenția cetățenilor că nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce tragedii.

⚠️ În ceea ce privește exploatarea coșurilor de evacuare a fumului, 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐠𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚, 𝐫𝐞𝐩𝐚𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚, 𝐢𝐳𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬̧𝐢 𝐜𝐮𝐫𝐚̆𝐭̧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐝𝐢𝐜𝐚̆ 𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐨𝐫𝐚, 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐳𝐢𝐬𝐚̆ 𝐟𝐨𝐥𝐨𝐬𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐚𝐜𝐚̆ 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐧𝐞𝐜𝐮𝐫𝐚̆𝐭̦𝐚𝐭𝐞.

❗Totodată, recomandăm populației să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau a altor echipamente folosite pentru încălzirea locuinței.

⛔ Nu se vor utiliza mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme și altele) cu defecte sau improvizații, deoarece pot conduce la evenimente cu pagube sau chiar cu pierderi de vieți.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.