Respect, Plutonier adjutant Marius Mehedințiu!

Luni, 13 Februarie 2023Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Respect  Plutonier adjutant Marius Mehedintiu | imaginea 1 Luni dimineață aștepta ordinul de misiune. Văzuse imaginile cutremurătoare cu pagubele din Turcia. Când a primit telefonul de la comandantul său, nu a mai așteptat întrebarea.

„- Merg! În maxim o oră pot ajunge la unitate. De asta m-ați sunat, nu? - Da, Marius. Ai văzut ce-i acolo…Acum adunam echipa. Trebuie să fim pregătiți cu tot ce ne trebuie. Acolo nu ne vor putea sprijini cu nimic.”

În mai puțin de 45 de minute era la poarta unității. L-au condus mama și Sebi, băiețelul lui, de 4 ani. „- Crezi că aveți cum să vă întoarceți până sâmbătă? - Nu cred, dar vorbește cu toți, sigur vor înțelege. Putem sărbători și când mă întorc. - Să aveți grijă de voi! Să veniți toți acasă!” La plecare, piciul de 4 ani l-a luat în brațe și i-a șoptit: „Tati, te iubesc! Să vii repede acasă!”

El este Plutonier adjutant Marius Mehedințiu, unul dintre salvatorii care intervin acum în Turcia pentru recuperarea supraviețuitorilor cutremurului, iar sâmbătă, 11 februarie a.c., a împlinit 40 de ani. Planificase să își sărbătorească ziua alături de cei dragi, în schimb a ales să fie parte din modulul de căutare-salvare al României. Și a ales din convingere.

„Ce fel de zi aș fi avut? Aici este nevoie de mine!” I se citește oboseala din ochi și durerea din suflet pentru toată suferința din jurul lui. Dar gândul că sunt oameni care trăiesc datorită eforturilor lui și ale colegilor săi îi dau puterea de a nu se da bătut în lupta cu viața. La mulți ani, salvatorule! Să te întorci cu bine la cei dragi!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.