Respect, Sebastian Ignatiuc!

Joi, 09 Februarie 2023Bistrita-Nasaud
Sursa Foto: Facebook ISU Bistrita-Nasaud

Respect  Sebastian Ignatiuc | imaginea 1 Sebastian, pompier bistrițean, căuta de ceva timp lichid de parbriz, iar în drum spre a treia benzinărie, a văzut în fața lui o coloană de mașini cu avariile pornite.

Cunoscând traficul din zonă, și-a dat seama că ceva s-a întamplat și a tras imediat pe dreapta. Instinctul nu l-a înșelat. Un accident se petrecuse, iar în urma impactului, o mașină era lovită, iar cealaltă răsturnată. “- Când s-a întâmplat? Ați sunat la 112? - Tocmai ce s-au ciocnit, iar ceilalți participanți la trafic vorbesc cu dispeceratul.”

În timp ce salvatorul primea aceste informații, a făcut rapid o evaluare la fața locului și a identificat o persoană blocată în autoturismul răsturnat. Cu mâneca hainei, a reușit să dea jos rămășițele lunetei și a pătruns printre cioburi, până la scaunele din față.

”- Domnule mă auziți? Vă doare ceva? - Uff, uff”, bietul om, doar atât mai putea spune, era în stare de șoc și încerca doar să iasă din locul unde era captiv. “Vă rog să vă liniștiți, ați avut un accident, iar colegii mei sunt pe drum. Nu vă speriați, voi lăsa scaunul pe spate, pentru a ne face mai mult loc.”

În timpul în care stabiliza victima, echipajele de salvatori au și ajuns lângă ei, iar pentru că o misiune se termină atunci când toată lumea este în afara oricărui pericol, Sebi și-a continuat drumul doar după ce bărbatul a fost extras din autoturism și predat mâinilor grijulii ale colegilor săi. “Mă bucur că am fost prin preajmă și am putut fi de ajutor!”, a mai declarat salvatorul bistrițean.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.