Salvare la înălțime
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta
Servantul patru. “112! Ce urgență aveți? - Este o lebădă pe acoperişul unei clădiri. Pare dezorientată şi nu poate să zboare. Cred că este îngheţată de frig. Este o clădire cu două niveluri, nu foarte înaltă. - Am înțeles! Am trimis un echipaj.”
Doi dintre pompieri au urcat pe acoperişul clădirii şi au reuşit să prindă lebăda cu ajutorul unei pături. Nu a fost foarte greu. Lebăda era agitată, însă nu părea să fie foarte speriată de oamenii îmbrăcaţi în costume ciudate şi cu căşti pe cap. Salvatorii au aşezat-o într-o geantă în care îşi păstrează costumul aluminizat şi au coborât-o cu ajutorul unei cordiţe.
„N-am apucat să strângem cordiţa, când am primit din dispecerat o altă intervenţie: un incendiu la anexa unei case din muncipiul Constanţa. Nu mai aveam timp de stat pe gânduri. Trebuia să ajungem acolo imediat. Am luat lebăda şi am plecat cu ea la intervenţie! Nu ne-a făcut nicio problemă. A stat cuminte în autospeciala de stingere şi a urmărit tot ce se petrecea în jurul ei.”
Cel mai probabil, lebăda s-a refugiat pe acoperiş, a îngheţat de frig şi nu a mai putut să zboare. Însă când a dat de căldură, a început să își revină. „După ce am lichidat incendiul, i-am dat să bea apă şi a început să ne sâsâie. Pe doi dintre colegi i-a şi ciupit. Pe semne că i-au priit condiţiile, de şi-a reluat obiceiurile!”
Dacă tot au avut coleg înaripat, din anexa incendiată, pompierii au salvat nu mai puţin de 20 de găini! Servantul patru si-a încheiat misiunea când a fost preluat de reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Până atunci, a fost „la datorie”.
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.