Salvați de sub dărâmături, în urma cutremurului devastator din Turcia

Joi, 09 Februarie 2023Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Salvati de sub daramaturi  in urma cutremurului devastator din Turcia | imaginea 1 Prima misiune a echipei de salvatori din România, în Republica Turcia‼️ 2 persoane salvate de echipa RO-USAR de sub dărâmături!

În zona indicată de autoritățile turce, echipa de salvatori români a acționat pentru identificarea și recuperarea unei familii (soț, soție și copil) surprinse sub dărâmături, în orașul Antakya.

După mai multe ore de intervenție integrată, echipa RO-USAR a reușit să extragă toate cele trei persoane, iar în urma acestei misiuni dificile, 2 persoane au fost salvate (cei doi părinți).

Din nefericire, copilul de numai 10 luni nu a supraviețuit și a fost declarat decedat.

Acțiunile salvatorilor români de sprijinire a autorităților turce continuă, alături de celelalte echipe externe sosite în ajutor!


Echipa de sprijin din România este formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari.

Aceasta se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor internaționale venite în sprijin.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.