Trei incendii, gestionate la sfârșit de săptămână

Joi, 23 Februarie 2023Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Trei incendii  gestionate la sfarsit de saptamana | imaginea 1 În acest weekend, pompierii au fost alertați de producerea a trei incendii.

Duminică seară, 19 februarie a.c., în jurul orei 22:00, a avut loc un incendiu la o casă de locuit în localitatea Belin. La locul intervenției, aceștia s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul punctului de lucru Baraolt, o autospecială de salvare de la înălțimi și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe.

În sprijin, au ajuns la locul evenimentului o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de lucru Feldioara al județului Brașov, o ambulanță SAJ din localitatea Brașov, o ambulanță SAJ Covasna și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Belin. Incendiul a cuprins întreaga locuință pe o suprafață de aproximativ 100mp.

În urma acestuia, au rezultat două victime: o victimă care a suferit arsuri la nivelul feței, a membrelor inferioare și superioare a fost transportată de către echipajul SAJ Covasna la UPU Sfântu Gheorghe și o victimă care a suferit arsuri minore la nivelul brațului stâng a refuzat transportul la spital și a fost asistată de către echipajul SMURD.

Din primele cercetări, reiese faptul că incendiul a izbucnit din cauza jarului provenit de la sistemele de încălzit.

În jurul orei 23:00, s-a manifestat un incendiu la hornul unei case de locuit în localitatea Întorsura Buzăului. Din primele cercetări, reiese faptul că incendiul a izbucnit din cauza efectului termic provenit de la hornul de fum necurățat și neprotejat ca atare.

De asemenea în cursul nopții, în jurul orei 02:00, a avut loc un incendiu produs la un trasformator electric în localitatea Catalina, în urma căruia s-a deteriorat izolația cablurilor de înaltă tensiune. În urma acestor incendii nu s-au înregistrat victime.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.