Trei profesoare sătmărence au ajuns cu bine acasă din Turcia afectată de cutremur

Joi, 09 Februarie 2023Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Trei profesoare satmarence au ajuns cu bine acasa din Turcia afectata de cutremur | imaginea 1 „Acasă, suntem acasă!” Marți dimineață, 7 februarie a.c., trei profesoare sătmărence au ajuns în siguranță acasă. Erika Czumbil, Rebekka Irime și Holzli Iulia se aflau în orașul Adana în momentul cutremurului, reprezentând țara noastră în cadrul unui proiect educațional, „Waterguards - Erasmus”.

„- Acasă! Suntem acasă!”, au fost primele lor cuvinte, după ce salvatorii sătmăreni le-au coborât din mașină. „Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare. Când a început totul, nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo.”

Una dintre aeronavele Forțelor Aeriene Române, care a transportat echipa de salvatori RO-USAR, le-a îmbarcat pe cele 3 profesoare la întoarcere, aterizând în siguranță, pe aeroportul Otopeni. Pompierii bucureșteni le-au dus mai departe, oprindu-se la colegii din Brașov, care le-au condus până în localitatea Nădășel, de unde profesoarele au fost preluate de către pompierii sătmăreni.

„O comunicare impecabilă, o politețe desăvârșită, ne-am simțit realmente în mâinile unor salvatori! Mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru a ne aduce într-un timp atât de scurt din nou acasă.” Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare mulțumește tuturor colegilor la nivel de țară, care au făcut o punte de salvare pentru cele trei profesoare sătmărence.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.