Un tărâm uitat de lume, dar nu și de salvatori

Marți, 07 Februarie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Un taram uitat de lume  dar nu si de salvatori | imaginea 1 Bătrâna este satul cu cei mai puțini locuitori din țară, un tărâm uitat de lume, dar nu și de salvatori.

Chiar dacă în sat își mai duc traiul doar 88 de persoane, pompierii Gărzii de Intervenție Dobra s-au străduit, sâmbătă, 4 februarie a.c., mai bine de trei ore să elibereze drumul către cătun. În urma ninsorilor abundende din ultima perioadă, șase brazi au căzut pe carosabil, blocând total accesul autoturismelor în zonă.

Când și-au finalizat misiunea, au ținut să se asigure, prin bunăvoința unui membru al Asociației Rescue 4X4, că nu mai sunt și alte probleme până la intrarea în localitate. Apoi, îmbujorați și mulțumiți că situația a fost remediată, s-au întors la unitate.

Nu înainte de a ne ruga să vă reamintim faptul că pompierii ajung oriunde este nevoie de ei, indiferent de vreme, însă pe timpul avertizărilor meteorologice este necesar să respectați și voi câteva măsuri, pentru a nu vă pune viața în pericol:

  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților;
  • Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.