Au intervenit extraordinar la un incendiu de gospodărie

Luni, 06 Martie 2023Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Au intervenit extraordinar la un incendiu de gospodarie | imaginea 1 „Ăștia suntem noi, după schimbarea de azi-dimineață. Am avut o noapte lungă, dacă am apucat să ne odihnim o oră. Nu mai contează, pentru că ne-am făcut datoria. Cum s-a încheiat tura, câțiva colegi au plecat acasă și n-am apucat să fim toți în poză, dar am avut un echipaj numeros. Sunt mândru de fiecare în parte. V-o spun cu mâna pe inimă și pe suflet!

Aseară ni s-a comunicat că arde o locuință din Dej. Nu părea o misiune complicată. În câteva minute am ajuns acolo și am văzut că incendiul se manifesta la o cameră și la acoperiș. Exista un mare pericol ca focul să se extindă la o terasă acoperită. În curte, un bărbat care a reușit să iasă singur din casă ne-a zis speriat: <>

Fără să stăm pe gânduri, am format două echipaje de căutare-salvare, binoame cum le numim noi, și am intrat în casă. Era extrem de cald și nu vedeam mare lucru. Fumul dens cuprinsese toată casa. N-am putut din prima să pătrundem în cameră, din cauza flăcărilor.

Prin țevile de refulare, ceilalți colegi ne-au protejat de foc și ne-am croit drum spre victime. Prima dată am găsit un bărbat inconștient, pe care l-am evacuat rapid. Cealaltă echipă de pompieri a scos afară o femeie ce striga de durere. Din păcate, avea arsuri grave.

În ambulanță, băieții i-au administrat oxigen bărbatului, care și-a revenit. Ambele victime au fost transportate la spitalul din Dej și ni s-a transmis că femeia a fost transferată deja la Iași. Sperăm să supraviețuiască!

La fața locului, noi am continuat să stingem incendiul, până la lichidarea totală. Am revenit la unitate după aproape două ore de muncă intensă. Frânți, murdari de funingine, însă fericiți. Nu degeaba se spune că e cea mai curată meserie!

Ca șef de tură, țin să le mulțumesc tuturor colegilor. Au intervenit extraordinar”, sunt cuvintele Plutonierului adjutant-șef Octavian Cătălișan, din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej.

Au intervenit extraordinar la un incendiu de gospodarie | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.