Au reușit să-i salveze locuinţa!

Vineri, 24 Martie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Au reusit sa i salveze locuinta | imaginea 1 Duminică dimineață, 19 martie a.c., în jurul orei 08.30, pompierii militari roșioreni au reușit să-i salveze locuinţa unui cetățean din localitatea Peretu.

La sosirea salvatorilor, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, focul se manifesta violent, cu flacără deschisă, la o anexă în care se afla centrala de încălzire și la izolația din polistiren de pe un perete al locuinței, din imediata apropiere, cu pericolul extinderii incendiului la întregul imobil.

Cu eforturi mari, militarii au reușit să localizeze focul și să-l stingă în limitele găsite, întreaga misiune rezultând cu salvarea casei de locuit, spre marea bucurie a proprietarului, care era foarte speriat că își va pierde agoniseala de o viață.

Bunurile din interiorul anexei, constând în două centrale termice, una pe lemne (funcțională) și una pe gaze (oprită), diferite electrocasnice și materiale de uz gospodăresc, aproape 250 kg de cereale, două geamuri din termopan, o ușă metalică, instalația electrică și izolația termică de pe un perete al locuinței au fost distruse de flăcări.

În urma primelor verificări efectuate, a reieșit că incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din centrală pe materialele combustibile din apropierea acesteia (cartoane). Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

❗️Pentru prevenirea unor situații asemănătoare, pompierii recomandă cetățenilor să respecte următoarele măsuri de prevenire a incendiilor:

  • amplasaţi în faţa sobelor/centralelor cu lemne o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;
  • în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei/centralei deschisă;
  • nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba/centrala și evitaţi supraîncărcarea acesteia;
  • nu introduceți în sobă/centrală lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;
  • focul în sobe/centrale nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor și trebuie stins înainte de a părăsi locuinţa;
  • depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe/centrale într-un loc special amenajat.
  • Jăratecul nestins nu trebuie aruncat în apropierea casei, a adăposturilor animalelor, a magaziilor de lemne sau de furaje.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.