Bombă de aruncător, descoperită pe un teren de către un detectorist autorizat

Duminică, 19 Martie 2023Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Bomba de aruncator  descoperita pe un teren de catre un detectorist autorizat | imaginea 1 O bombă de aruncător a fost descoperită, luni, 13 martie a.c., pe un teren de la marginea municipiului Odorheiu Secuiesc, de către un detectorist autorizat, care a solicitat sprijinul ISU Harghita.

Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Harghita s-a deplasat la fața locului pentru cercetarea, detectarea și identificarea obiectului respectiv, constatând că este o bombă de aruncător, de calibrul 82 mm, datând, cel mai probabil, din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Muniția a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă ulterior. ATENȚIE‼️ În cazul găsirii unor elemente de muniție, pompierii recomandă cetățenilor respectarea cu strictețe a următoarelor măsuri:

☎️ să sune imediat la numărul de urgență 112; ⛔ să nu atingă muniția neexplodată; 🏃 să se îndepărteze de locul în care le-au găsit; ⛔ să țină copiii și animalele departe de locul periculos; ⛔ să nu le demonteze componentele.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.