Bombă de aruncător, găsită pe marginea râului Topolog

Luni, 13 Martie 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Bomba de aruncator  gasita pe marginea raului Topolog | imaginea 1 În după-amiaza zilei de marți, 7 martie a.c., echipajul pirotehnic al ISU Argeș a fost solicitat să intervină în localitatea Cepari pentru cercetarea, identificarea, ridicarea și transportul în vederea depozitării și distrugerii ulterioare a unei bombe de aruncător, de calibrul 80 de mm, cu proveniență din Primul Război Mondial.

Aceasta a fost găsită de către un cetățean care se plimba pe marginea râului Topolog. ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR!!! Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce trebuie să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare:

⛔ Nu atingeți aceste elemente; ⛔ Nu le loviți sau mişcați din locul în care au fost găsite;

⛔ Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;

🔈 Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Bomba de aruncator  gasita pe marginea raului Topolog | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.