Casa unei familii a luat foc din cauza unui scurtcircuit

Duminică, 19 Martie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Casa unei familii a luat foc din cauza unui scurtcircuit | imaginea 1 Casa unei familii din localitatea Crevedia Mică a luat foc, duminică după-amiază, 12 martie a.c., cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit. Când au văzut că iese fum din acoperișul locuinței, proprietarii au cerut ajutor.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos și Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o cisternă. Aceștia au fost sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună, cu încă o cisternă.

Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 200 mp, la mansardă fiind amenajate trei dormitoare și o încăpere în care erau depozitate haine, care nu au mai putut fi salvate. Pompierii au acționat aproape patru ore pentru stingerea acestui incendiu și au reușit să protejeze camerele de la parter și bunurile din interior.

❗️Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

✔️ verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;

✔️ nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;

✔️ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

✔️ nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher. Firele introduse direct în priză, pe lângă pericolul electrocutării, nu asigură un contact bun şi provoacă încălzirea excesivă a conductorilor electrici;

✔️ nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;

✔️ nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.