Copii și căței, salvați dintr-un bloc inundat cu fum

Luni, 06 Martie 2023Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Copii si catei  salvati dintr un bloc inundat cu fum | imaginea 1 Nimeni nu rămâne în urmă! Intervenție emoționantă a pompierilor militari constănțeni care au salvat doi copii dintr-un bloc inundat cu fum, după ce într-un apartament situat la etajul al doilea a izbucnit un incendiu.

„Ajutor, ajutor! Nu știu unde sunt! E cineva? Este cineva….“, sunt plânsetele unei fetițe care nu părea să aibă mai mult de 12 ani. „Stai liniștită. Sunt aici, cu tine, sunt pompier. O să te ajut, dar te rog să te liniștești și să mă asculți cu mare atenție.“

Din fumul dens abia dacă se putea distinge silueta pompierului Emilian. A îmbrățișat-o pe fată, i-a pus masca pe față și a coborât-o cele trei etaje până la ambulanță. Copila era atât de speriată încât, deși se afla în siguranță, abia și-a desprins mâinile din jurul gâtului acestuia. Îl strângea cu putere și tremura.

Două etaje mai sus față de locul în care a fost găsită copila, Marian încerca să liniștească un băiețel. „Nu pot să merg. Nu pot să mă mișc. Am piciorul în gips“….„E în regulă. De asta sunt aici. Ai încredere în mine și o să fie bine.“

Emilian și Marian sunt comandanți de echipaje și părinți la rândul lor. Emilian are o fetiță în vârstă de 6 ani, iar Marian are un băiat de 12 ani. „Ne-am gândit la propriii noștri copii când am intrat în bloc. Știam că sunt și minori acolo și trebuia cu orice preț să intrăm cât mai repede pentru a executa misiunea de căutare/salvare.

Eu am o fetiță și, azi, am salvat din foc tot o fetiță, iar Marian are un băiat. A scos pe brațe, în siguranță, un băiat puțin mai mic decât al lui. A fost și acesta un semn…o coincidență…A fost emționant și ne bucurăm că am putut să îi predăm teferi colegilor de la SMURD și SAJ“, a spus Emilian. Cei doi sunt pompieri militari din anul 2006. Felicitări, tuturor colegilor pentru tot ceea ce fac zi de zi!

Totul s-a petrecut joi, 2 martie a.c., în timpul unei intervenții la un incendiu ce a izbucnit într-un apartament din cartierul Faleză Sud. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, 16 persoane fiind evacuate de pompieri, iar alte 11 au reușit să se autoevacueze. Salvatorii constănțeni au mai scos din două apartamente inundate cu fum și trei căței.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.