Femeie surprinsă în incendiul din propria locuință

Miercuri, 29 Martie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Femeie surprinsa in incendiul din propria locuinta | imaginea 1 Misiunea pompierilor este de a salva, dar sunt și cazuri în care toate eforturile sunt în zadar…

Și salvatorii se simt neputincioși în fața unor tragedii cum a fost cea de noaptea de miercuri spre joi, 23 martie a.c., din localitatea Toporu, acolo unde o femeie a fost surprinsă în incendiul care a izbucnit în locuința sa.

Fiind în toiul nopții, flăcările au fost observate târziu, iar femeia nu a reușit să mai iasă din casă. Aceasta a fost găsită de pompieri într-una dintre camere, însă, din păcate nu a mai putut fi salvată.

Când au ajuns echipajele, incendiul se manifesta violent, în interiorul a două camere, dar și la nivelul acoperișului. Locuința s-a deteriorat în proporție de 70%. La caz au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu și ISU Teleorman, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și două ambulanțe SMURD. Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza coșului de fum deteriorat.

ℹ️ Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării coşurilor și a burlanelor de evacuare a fumului, trebuie adoptate următoarele măsuri:

✔️ verificarea coşurilor/burlanelor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);

✔️ păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului pentru a evita efectul termic;

✔️ îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;

✔️ tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);

✔️ curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.