Incendii, accident rutier, intervenție pirotehnică și alte misiuni

Duminică, 19 Martie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendii  accident rutier  interventie pirotehnica si alte misiuni | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 69 de situații de urgență în interval de trei zile.

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul ISU „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate, în perioada 10 – 13 martie a.c., să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 69 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 56 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la un accident rutier produs pe DN 41 între localităţile Olteniţa şi Chirnogi.

În accident a fost implicat un singur autoturism care a intrat în coliziune cu un copac, rezultând o singură victimă, conştientă, cu traumatisme uşoare.

De asemenea, în această perioadă pompierii militari profesionişti au acționat cu autospecialele de stingere pentru lichidarea a 11 incendii, dintre care un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească în localitatea Şoldanu şi alte 10 incendii de vegetaţie uscată şi stuf în localităţile: Călăraşi, Gălbinaşi, Dragalina, Ciocăneşti, Dăneşti, Fundulea, Budeşti, Negoieşti, Chiselet şi Sohatu.

În data de 11 martie a.c., în jurul orei 12.00, echipajul pirotehnic din cadrul inspectoratului a fost solicitat să intervină în oraşul Fundulea pentru ridicarea şi transportul unei grenade defensive. Specialiştii pirotehnicieni s-au deplasat cu o autospecială şi au înlăturat pericolul, ridicând elementul de muniţie în vederea distrugerii ulterioare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.