Incendii, accident rutier și alte misiuni gestionate de pompierii mehedințeni

Luni, 20 Martie 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Incendii  accident rutier si alte misiuni gestionate de pompierii mehedinteni | imaginea 1 𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̧𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̧𝐚̆ “𝐃𝐫𝐨𝐛𝐞𝐭𝐚” 𝐚𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐞𝐡𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̧𝐢 𝐚𝐮 𝐠𝐞𝐬𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭 𝟏𝟔 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐢̂𝐧 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆, 𝐢̂𝐧 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐞𝐥𝐞 𝟐𝟒 𝐝𝐞 𝐨𝐫𝐞.

Pompierii mehedințeni au acționat pentru stingerea a trei incendii, salvarea victimei unui accident rutier, transportarea a două persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 10 persoane, care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Miercuri, 15 martie a.c., pompierii mehedințeni au intervenit pentru lichidarea a trei incendii, izbucnite la un coș de fum, o anexă gospodărească și la vegetație uscată. Dintre acestea, două au fost stinse de un echipaj de pompieri din cadrul Stației Strehaia.

Primul a izbucnit la o gospodărie din localitatea Gura Motrului, comuna Butoiești. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la o anexă gospodărească, construită din lemn, pe o suprafață de circa 12 mp.

Pompierii au localizat și stins incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la casa din imediata apropiere și la alte anexe gospodărești. Au ars lemnele de foc, depozitate în interior, dar și diverse aparate electrice (aparat de sudură, polizoare, bormașini etc.).

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric, produs de un conductor sau cablu electric defect.

Cel de-al doilea incendiu s-a manifestat la coșul de fum al unei case de locuit din localitatea Lunca Banului, orașul Strehaia. A ars funinginea din interiorul acestuia, cauza probabilă de izbucnire fiind determinantă de coșul de fum necurățat.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă pompierii atrag atenția cetățenilor că nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce tragedii.

Le reamintesc acestora că, în ceea ce privește exploatarea coșurilor de evacuare a fumului, sunt obligatorii verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a acestora, fiind interzisă folosirea lor dacă sunt necurățate.

⛔ Totodată, se interzice folosirea instalaţiilor şi aparatelor electrice defecte sau improvizate, cu conductori neizolaţi, prize sau întrerupătoare defecte, doze şi derivaţii fără capace etc.

⛔ De asemenea, se interzice executarea sau modificarea instalaţiilor electrice de către persoane neautorizate.

❗E important de reținut că nu trebuie să se alimenteze mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp, deoarece conductorii se încălzesc (mai ales în zona contactelor priză-ştecher) şi izolaţia se topeşte, producând scurtcircuitul electric.

⚠️ NU este permisă lăsarea sub tensiune, fără supraveghere, a niciunui fel de aparat electric: fier de călcat, reşou, radiator etc.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.