Incendiu generalizat izbucnit la o locuință buzoiană

Luni, 20 Martie 2023Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Incendiu generalizat izbucnit la o locuinta buzoiana | imaginea 1 Joi, 16 martie a.c., în jurul orei 19:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” al județului Buzău a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din satul Cândești, comuna Vernești.

Imediat la fața locului au fost mobilizate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autocisternă, o ambulanță SMURD și 20 de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău.

În momentul sosirii la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifestă generalizat la o locuință cu o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați, iar flăcările au cuprins și cea de-a doua locuință învecinată pe o suprafață de aproximativ 80 mp, fiind afectate și două autoturisme.

Primele acțiuni ale pompierilor au fost efectuarea recunoașterii la fața locului în vederea identificării de victime sau pericole, concomitent cu formarea dispozitivelor de limitare a propagării și stingere a incendiului.

Având în vedere condițiile meteo, intervenția pompierilor s-a întins pe o durată de peste 3 ore, fiind dificilă din cauza vântului puternic ce a dus la creșterea în intensitate a flăcărilor și dezvoltarea rapidă a focarului.

La finalul intervenției, în urma cercetărilor efectuate la fața locului, a fost stabilit că cel mai probabil incendiul a pornit de la coșul de fum deteriorat al locuinței distruse complet.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.