Intervenții și misiuni la sfârșit de săptămână

Vineri, 24 Martie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Interventii si misiuni la sfarsit de saptamana | imaginea 1 La sfârșit de săptămână, salvatorii hunedoreni au desfășurat 176 misiuni și intervenții, fiind tot timpul la dispoziția cetățenilor, atât pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, cât și pentru acordarea primului ajutor medical calificat.

Astfel, la nivel județean, 134 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe cazuri fiind operate de către: Detașamentul Deva – 26 intervenții; Detașamentul Petroșani – 17 intervenții; Detașamentul Hunedoara – 16 intervenții.

În perioada de referință, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și stingerea a 11 incendii, dintre care 9 intervenții au fost la arderi necontrolate, care s-au manifestat la vegetația uscată și miriști, pe raza localităților Deva, Călan, Nojag, Abucea, Hunedoara, Coaja, Ilia și în proximitatea autostrăzii A1 - km 365, suprafața de teren afectată fiind de circa 13 hectare.

Alte 2 incendii au avut loc în localitățile Cimpa și Hondol, unde o anexă, respectiv acoperișul unei case au fost cuprinse de flăcări. Pompierii au intervenit prompt, incendiile fiind lichidate în limitele găsite. În ambele cazuri nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

De asemenea, echipajele operative au desfășurat și alte 31 de misiuni în folosul comunității (asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în urma unor scăpări de gaze semnalate într-un bloc din municipiul Lupeni, deblocări de uși, sprijin al Serviciului de Ambulanță Județean și verificarea secțiilor ATI din cadrul unităților spitalicești din județ).

❗INFORMARE PREVENTIVĂ

Având în vedere faptul că numărul arderilor necontrolate crește semnificativ și de cele mai multe ori acestea prezintă manifestări deosebit de rapide şi efecte nelimitate în timp, având ca rezultat distrugeri ale fondului forestier, afectarea culturilor, crearea de blocaje/întreruperi pe căile de comunicaţii, distrugerea bunurilor materiale sau chiar pierderea de vieţi omeneşti, pompierii hunedoreni fac un nou apel către toți cetățenii de a renunța categoric la incendierea terenurilor.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.