Lebădă rănită la aripă, salvată de pompierii giurgiuveni

Luni, 06 Martie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Lebada ranita la aripa  salvata de pompierii giurgiuveni | imaginea 1 “Tati, uite! O lebădă stă cu picioarele în sus! Oare caută de mâncare, în apă?”

Așa începe povestea de astăzi. Cu un copil care se plimba pe Canalul Plantelor din Giurgiu împreună cu tatăl său, cu o lebădă rănită la aripă și cu o acțiune de salvare a pompierilor. Ei bine nu, lebăda nu căuta alge în apă, ci era în pericol de înec din cauza faptului că avea gâtul și aripa prinse în sfoară de nailon, printre vegetația crescută în apă.

Nimeni nu știe de când se afla în acel loc, dar abia se mai putea mișca. Imediat, tatăl și-a dat seama de pericol și a sunat la 112. Pompierii au ajuns în câteva minute. Cunoșteau foarte bine zona și știau că apa nu este foarte adâncă acolo.

“Intru eu să o scot!”, le-a spus Daniel colegilor săi. Și a înaintat în apă aproximativ cinci metri până când a ajuns la ea. Adusă la mal, pompierii i-au eliberat aripa și au învelit-o pentru că era înghețată, cel mai probabil din cauza timpului îndelungat în care a stat nemișcată.

Un medic veterinar a preluat-o și va primi îngrijirile de care are nevoie pentru a se recupera. Povestea se încheie cu o privire blândă, plină de recunoștință și cu speranța că lebăda se va putea întoarce, în curând, pe luciul apei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.