Noapte de foc în orașul Slănic Moldova

Luni, 13 Martie 2023Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Noapte de foc in orasul Slanic Moldova | imaginea 1 În seara de sâmbătă, 11 martie a.c., un apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 în jurul orei 20:30 anunța producerea unui incendiu de literă, în orașul Slănic Moldova.

De urgență, la locul indicat s-au deplasat două autospeciale de stingere si o autospecială de primă intervenție și comandă, încadrate cu 15 pompieri militari. De asemenea, în teren s-au deplasat și 10 lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și doi lucrători ai Ocolului Silvic Tg. Ocna.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 6 ha, la nivelul cioatelor din perimetru menționat. Intervenția a fost una dificilă, întrucât terenul este unul greu accesibil, iar condițiile meteorologice (vântul puternic) au favorizat extinderea flăcărilor.

În jurul orei 00:30, incendiul a fost localizat. Pe parcursul nopții au rămas în supraveghere echipe mixte de pompieri și lucrători SVSU. Acțiunea de stingere s-a reluat în următoarea dimineață, când a avut loc schimbul de efective.

La locul indicat au acționat 25 de pompieri militari și un voluntar ce încadrează următoarele mijloace: trei autospeciale de stingere, un UTV și trei autospeciale de primă intervenție și comandă. De asemenea, la acțiunea de stingere au mai participat șase lucrători ai Ocolului Silvic Tg. Ocna și trei lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Tg. Ocna.

Se menționează faptul că nu a existat pericolul propagării incendiului către locuințe.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.