Proiectil exploziv, găsit în grădina unei case

Joi, 02 Martie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Proiectil exploziv  gasit in gradina unei case | imaginea 1 Un bărbat din localitatea Vlad Țepeș a găsit în grădina casei sale un obiect ce părea a fi element de muniție. Acesta efectua săpături pe terenul din gospodărie pentru culturile de primăvară în momentul în care a observat obiectul respectiv și a cerut ajutorul autorităților.

Pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu s-au deplasat la fața locului pentru cercetarea, detectarea și identificarea muniției. Aceștia au constatat că este vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 76 mm, acoperit parțial de pământ. Proiectilul a fost ridicat și transportat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate.

❗️Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață.

Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.