Proiectil exploziv, găsit la consolidarea podului de pe râul Miletin

Luni, 20 Martie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Proiectil exploziv  gasit la consolidarea podului de pe raul Miletin | imaginea 1 Un proiectil exploziv a fost găsit, joi, 16 martie a.c., în apropierea localității Buda. Un bărbat care lucra la consolidarea podului de pe râul Miletin a observat obiectul și și-a dat seama că poate fi vorba despre muniție neexplodată. Acesta a cerut sprijinul autorităților.

Pirotehnicienii din cadrul ISU Botoșani s-au deplasat la fața locului și au constatat că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 75 mm. Muniția a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate.

‼ NU UITAȚI! În situația în care găsiți obiecte metalice, cilindrice sau de altă formă ce par a fi elemente de muniţie neexplodată, trebuie să respectați următoarele reguli:

✅ nu le mișcați de pe locurile în care se află; ✅ nu le desfaceți; ✅ nu le introduceți în clădiri;

✅ nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

✅ nu le loviți, nu le tăiați şi să nu le demontați; ✅ nu folosiți focul deschis în apropierea acestora.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.