Salvator și în timpul liber - Respect, Plutonier Paul Mărcuș!

Luni, 20 Martie 2023Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Salvator si in timpul liber   Respect  Plutonier Paul Marcus | imaginea 1 “- Ce onoare! Salut, Paul. - Haha! Ce faci, Oli? Ia spune, ieșiți în seara asta la fotbal? - Sigur, noi ne-am mai întâlnit și ți-am simțit lipsa.”

De când a venit pe lume copilul, Paul nu a mai reușit să își vadă prietenii atât de des pe cât și-ar fi dorit. Acum, însă, totul era fixat! Aveau să se întâlnească, în sfârșit, cu Oli, cu fratele lui, Done, și cu ceilalți băieți.

De bucurie, a ajuns primul la sală. Scorul a fost strâns tot meciul. Era 5-5 și doar 2 minute îi despărțea de fluierul final. Oli încercă un șut direct către poartă și se prăbușește brusc lângă Paul. “Hai, Oli, că nu ține! Nu te-a atins nimeni!”, îi strigă frate-său, Done.

Paul, de când l-a văzut cum respiră, a strigat: “Nu se preface! Are respirația superficială”, și l-a pus în poziția de siguranță. “Paule, ce a pățit?” Imediat, respirația și așa greoaie s-a oprit.

”- Nu respiră! Nu are puls! Încep manevrele de resuscitare! Done, sună la 112 și adu telefonul lângă mine! - 112, ce urgență aveți? - Sunt plutonier Paul Mărcuș, pompier paramedic la ISU Mureș. Sunt la sala de sport, la Luduș, iar prietenul meu a intrat în stop! Am început manevrele de resuscitare! - Salvatorii sunt pe drum! Un echipaj SMURD se îndreaptă către voi!”

Toți erau adunați în jurul lor, iar în toată sala nu se auzea decât: „ și 2, și 3, și 4”…“Hai, Oli! Respiră! Nu te las să mori aici! Și 7, și 8, și 9…” După câteva minute, Paul a simțit cum Oli a început, ușor, să respire. Exact atunci au intrat colegii lui, paramedici, în sală. “- Are respirație? Stai să-l conectăm la monitor. - Îi trebuie șoc! Eliberați!”

Imediat, după primul șoc, Oli a deschis ochii. “- Ce-i Paul? S-a terminat meciul? - Oxigen! Puneți-i masca! Gata, Oli! Ești cu noi. - Ce s-a întâmplat? Ați plecat? - Noi, nu. Tu erai să ne părăsești”, i-a spus Done. “Paul ți-a salvat viața. Ai făcut un stop-cardiac.”

Paul a rămas nedezlipit, lângă targă, până la ambulanță. Din urma lor, răsunau aplauzele tuturor. Oli a fost monitorizat de medici, iar acum este acasă. Cinste ție, salvatorule!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.