Secundele care fac diferența!

Vineri, 24 Martie 2023Gorj
Sursa Foto: Facebook ISU Gorj

Secundele care fac diferenta | imaginea 1 De cele mai multe ori, reușita acordării primului ajutor depinde de secunde!

Luni, 20 martie a.c., pe raza localității Țânțăreni, conducătorul auto al unui autotren a pierdut controlul volanului și a lovit mai multe mașini parcate. Din păcate, într-una dintre mașini, se aflau o femeie împreună cu cei 3 copii ai săi, un băiețel de 8 anișori și două fetițe de 7 și 12 ani.

Impactul a fost unul foarte violent! În mașina din spatele tirului se afla Epure Ion din cadrul Gărzii de Intervenție Novaci, Ionuț cum îi spun colegii. A oprit mașina și a fugit să vadă starea victimelor.

Din păcate, fetița de 12 anișori suferise un traumatism cranian grav și se afla în stare de inconștiență. Băiețelul, mai multe traumatisme, cu precădere la nivelul membrelor. Mama, mai multe traumatisme! Din fericire, fetița cea mică, de 7 anișori, nu fusese prinsă între fiarele contorsionate și era doar speriată și cu mici excoriații.

După o evaluare primară, Ionuț a înțeles cum stă treaba și și-a îndreptat atenția către fetița de 12 ani care era inconștientă și prinsă în autovehicul. Și-a pus telefonul pe apelare la 112 și a căutat posibilitățile de scoatere a fetei din mașină.

Ca și când soarta a vrut să-și repare greșeala, alți doi colegi, Gigi Gulie și Cristi Popa din cadrul Secției de Pompieri Turceni treceau în acel moment prin locul cu pricina. Au oprit și ei și au sărit să-i dea o mână de ajutor lui Ionuț.

Alți trecători s-au alăturat și ei și se formase deja o întreagă echipă de salvare. Ionuț, Gigi și Cristi încercau să oprească hemoragia fetiței. Altcineva acorda primul ajutor băiatului, altcineva o luase pe fetița cea mică în brațe și încerca să o calmeze, un alt trecător să ajute femeia și fiecare își găsea un loc în această echipă constituită instant.

La scurt timp au apărut și primele echipaje de intervenție. Primul a plecat către spital băiețelul. Apoi mama! Fetița încă nu era stabilă și se solicitase un elicopter SMURD care s-o preia de la fața locului. A durat mai bine de 2 ore! Din cauza leziunilor grave, fetița a fost stabilizată cu greu! Într-un final au reușit! A fost transportată la spitalul din Craiova!

Abia după ce elicopterul a decolat, Ionuț, Gigi și Cristi și-au încheiat misiunea! Misiunea pe care au dus-o la final, chiar dacă se aflau în timpul liber! Felicitări, Ionuț! Felicitări, Gigi! Felicitări, Cristi! Felicitări tuturor celor care au dat o mână de ajutor!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.