Tone de furaje și vegetaţie uscată au ars în urma a trei incendii

Duminică, 19 Martie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Tone de furaje si vegetatie uscata au ars in urma a trei incendii | imaginea 1 24 de tone de furaje și vegetaţia uscată de pe aproximativ zece hectare au ars, marți după-amiază, 14 martie a.c., în urma a trei incendii produse pe raza localităților Cucuteni și Flămânzi. Toate cele trei evenimente s-au produs, cel mai probabil, din cauza folosirii focului deschis în spații deschise. Misiunile pompierilor au fost îngreunate de vântul puternic.

Cea mai dificilă intervenție a fost cea de la Cucuteni. Peste patru ore, pompierii militari din Botoșani și Trușești, dar și voluntarii din comuna Durnești, au acționat pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor. Au ars peste 18 tone de furaje.

Și pompierii din Flămânzi au avut o zi grea. După ce au stins incendiul care a cuprins șase tone de furaje, nu au ajuns în subunitate. Au plecat să stingă un alt incendiu care a cuprins vegetația uscată de pe aproximativ zece hectare.

Pompierii atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis în locuri cu vegetație uscată, pentru arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile poate avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.