Un caz mai special pentru echipajul de paramedici de la Feldioara

Luni, 13 Martie 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Un caz mai special pentru echipajul de paramedici de la Feldioara | imaginea 1 Ei sunt echipajul de paramedici de la Feldioara, iar joi, 9 martie a.c., au avut un caz mai special.

(Dispecerat) - “O gravidă acuză dureri abdominale! Grăbiți-vă, este aproape de voi!” În cei doi ani de când formează această echipă, Nicolae, Gabriel și Mihai au participat la multe intervenții, dar niciodată nu au mai fost solicitați pentru o gravidă. Într-adevăr, era foarte aproape. În doar 2 minute au și ajuns.

”- Au! Au! Mă doare burta foarte tare! - Stați fără grijă, vom ajunge repede la spital. - Și soțul? Voiam să îl aștept să ajungă și el de la serviciu. - Haideți să ne grăbim, văd că durerile vă iau din ce în ce mai repede. - Nicu, cum e doamna? - Dă prin stație, avem nevoie de ajutor medical! E posibil să nască pe drum!”

Într-adevăr, nici nu au apucat să pornească bine la drum că mămica l-a apucat strâns de mână pe paramedic și a strigat: „Iese! Iese!”. “Mihai, oprește mașina! Naștem acum!” Gabi l-a privit pe Nicolae și a înțeles din priviri că și pentru el era tot prima naștere. A pus mâna pe stație și a anunțat dispeceratul.

”- Noi am oprit! Nu putem continua. Doamna va naște cu noi. - Ați mai făcut asta? - Nu, dar ne vom descurca! Vă rugăm doar să indicați locația noastră medicului de pe ambulanță.” Cei trei paramedici, cu kit-ul de nașteri pregătit, au aplicat întocmai protocolul pentru astfel de cazuri.

După un timp, ușa ambulanței SMURD a fost deschisă din exterior. Era medicul venit în sprijin. “- Cum sunt? - Avem o fetiță!”, i-a răspuns Nicolae, în timp ce ținea în brațe bebelușul. “Bravo, băieți! V-ați descurcat de minune!”, le-a spus medicul după ce s-a asigurat că totul este în regulă.

Apoi au intervenit la un alt caz, dar undeva în județul Brașov, un echipaj de pompieri paramedici este împlinit și fericit…au adus pe lume un copil!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.