Victimă surprinsă într-un incendiu de vegetație

Duminică, 19 Martie 2023Dâmbovița
Sursa Foto: Facebook ISU Dâmbovița

Victima surprinsa intr un incendiu de vegetatie | imaginea 1 Luni, 13 martie a.c., în jurul orei 15:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Basarab I” al județului Dâmbovița a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs în comuna Răzvad.

Pentru gestionarea situației de urgență au acționat două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgoviște. Echipajele de intervenţie au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de cca. 500 mp.

Inițial, apelantul a furnizat informații privind posibilitatea unei victime surprinse de incendiu. Din nefericire, această informație s-a concretizat la sosirea echipajelor de intervenție, care au găsit o persoană decedată.

Pe această cale, pompierii fac apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol chiar viața semenilor. Pagubele care se înregistrează zi de zi sunt considerabile pentru fauna din zona afectată de foc și pentru mediul înconjurător.

ISU Dâmbovița le reamintește cetățenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este STRICT INTERZISĂ, dacă nu se impune ca măsură fitosanitară de combatere a răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

În condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea flăcărilor. Astfel de situații pot deveni dezastruoase, mai ales dacă în zonele arzânde se află locuințe, păduri sau instalații tehnologice.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.