124 misiuni executate de pompierii constănțeni, la sfârșit de săptămână

Vineri, 14 Aprilie 2023Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

124 misiuni executate de pompierii constanteni  la sfarsit de saptamana | imaginea 1 În weekendul care s-a încheiat, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 124 misiuni, cele mai multe din ele – 93, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 12 incendii în urma cărora nu s-au înregistrat victime, ci pagube materiale. Șase dintre acestea au fost incendii de vegetație uscată, resturi menajare și cauciucuri, iar alte șase s-au manifestat la locuințe.

În zilele de 8 și 9 aprilie a.c., pompierii militari au intervenit și în cazul a 6 accidente rutiere soldate cu 17 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și cele ale Serviciului Județean de Ambulanță, 16 dintre ele fiind ulterior transportate la spital, din păcate una fiind declarată decedată.

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în 12 alte situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD ori salvare animale captive în medii ostile vieții.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.