Două femei, transportate de pompieri la Spitalul Județean Botoșani

Vineri, 14 Aprilie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Doua femei  transportate de pompieri la Spitalul Judetean Botosani | imaginea 1 Două femei, de 19 și 55 de ani, din localitățile Bădiuți și Mihălășeni, care aveau nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, au fost transportate de pompieri, la Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani, cu autospeciala de transport personal și victime multiple.

Joi, 6 aprilie a.c., tânăra din Bădiuți, gravidă în ultimul trimestru de sarcină, a intrat în travaliu. Aceasta nu a putut fi preluată de echipajul SAJ trimis la caz, din cauza drumurilor impracticabile. Femeia de 55 de ani este din Mihălășeni și era programată la dializă pe data de 5 aprilie a.c.. Miercuri, aceasta a fost preluată de un echipaj al ISU Botoșani pentru a fi adusă la Botoșani.

Deoarece DN 29 D Botoșani – Ștefănești era închis circulației și nu exista o altă rută ocolitoare practicabilă pentru a ajunge la Botoșani, medicul coordonator din dispeceratul integrat ISU – SAJ a luat decizia ca femeia să rămână la Unitatea de Asistență Medico-Socială Ștefănești, sub supravegherea unui medic. Pacientele au ajuns în siguranță la spital.

17 de persoane sunt în continuare adăpostite temporar la Primăria Mihălășeni, Unțeni și Ungureni. Meteorologii au prelungit Codul Galben de ninsori și viscol, până la ora 12.00, pentru județul Botoșani.

În continuare, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Apărării Naționale, autoritățile locale, precum și celelalte instituții cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo extreme lucrează, în sistem integrat, pentru a asigura un răspuns operativ la solicitările cetățenilor.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.