Ei sunt eroii din “infernul alb”

Marți, 11 Aprilie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Ei sunt eroii din  infernul alb | imaginea 1 Ei sunt o parte dintre colegii noștri care, în ultimele zile, au fost speranță pentru zeci de oameni rămași captivi în “infernul alb”. Unii au înfruntat vântul năprasnic, frigul, troiene mai înalte de trei metri, totul pentru a-și ajuta semenii aflați în pericol.

Foamea copiilor găsiți în autoturismele înzăpezite i-a durut mai mult decât propria foame și le-au cumpărat dulciuri din banii lor. Să îi încălzească, le-au oferit hainele de pe ei. S-au oprit doar atunci când toți cei care aveau nevoie de ajutor au fost în siguranță.

Au rămas și ei în nămeți, cu hainele ude, însetați și flămânzi, peste 40 de ore, dar au continuat să le acorde sprijin celor care aveau nevoie de ajutor. Aproape fiecare dintre oamenii rămași înzăpeziți a sunat, de cel puțin de trei ori, la 112.

Salvatorii, fie că vorbim de pompieri militari sau voluntari, au fost trimiși la ei de colegii care lucrează în dispeceratul integrat ISU - SAJ Botoșani. Au fost peste 1300 de astfel de apeluri. Deși unele persoane erau nervoase, agitate sau disperate, ei au rămas calmi și au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a afla cât mai multe detalii despre locurile unde au rămas înzăpeziți.

După localizare, alți colegi au căutat soluții ca cineva să ajungă, cât mai repede, la ei…alte zeci de apeluri, până când s-au găsit soluții. Nu a fost timp de odihnă sau pentru pauză de masă. Unii au lucrat, neîntrerupt, peste 45 de ore.

S-au depus eforturi supraomenești…Surprinși sau nu în fotografii, toți colegii implicați în gestionarea acestor situații merită să cunoașteți și povestea lor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.