Fără incendii sau alte evenimente grave, în minivacanța de Paști

Sâmbătă, 22 Aprilie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Fara incendii sau alte evenimente grave  in minivacanta de Pasti | imaginea 1 Minivacanța de Paște a fost una liniștită pentru pompierii botoșăneni. Pentru prima dată în ultimii ani, în județul Botoșani, nu s-a produs nici un incendiu sau alte evenimente grave, din Vinerea Mare și până a doua zi de Paște.

Pompierii botoșăneni au fost la datorie și în perioada 14 – 17 aprilie a.c., pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele patru zile aceștia au acționat pentru:

  • acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 35 de persoane care aveau probleme medicale;
  • salvarea unui animal;
  • deblocarea ușii de acces într-un apartament unde era o persoană care avea nevoie de îngrijiri medicale;
  • transportul unei persoane supraponderale, din casă, la ambulanță;
  • înlăturarea pericolului de incendiu dintr-o locuință unde proprietarul a uitat mâncarea pe aragazul în funcțiune).

La acestea, se adaugă opt acțiuni de verificare a respectării normelor de prevenire a incendiilor pe secția ATI, la Spitalul de Urgență Județean „Mavromati” Botoșani și 12 misiuni în sprijinul refugiaților din Ucraina.

În Noaptea de Înviere, pompierii au avut nouă misiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, în special de către credincioşi, dar şi de asigurare a intervenţiei operative în cazul producerii unor situaţii de urgenţă la Mănăstirea „Gorovei”, la Mănăstirea ”Zosin”, la Mănăstirea „Vorona”, la Mănăstirea „Popăuți”, la Mănăstirea „Eșanca” și la Mănăstirea „Sihăstria Voronei”, precum și de patrulare patrulare în apropierea lăcașurilor de cult, în vederea prevenirii unor evenimente nedorite.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24 pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.