Grenadă defensivă, descoperită în timpul unor lucrări agricole

Marți, 25 Aprilie 2023Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Grenada defensiva  descoperita in timpul unor lucrari agricole | imaginea 1 Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a executat vineri, 21 aprilie a.c., o misiune pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată. Pe timpul executării unor lucrări agricole, un cetățean din comuna Coteana a descoperit un element de muniție.

Specialiștii pirotehnicieni au identificat, ridicat, transportat și depozitat, în vederea distrugerii, un corp de grenadă defensivă, provenită, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial. Pompierii reamintesc cetățenilor că, la descoperirea muniției rămase neexplodate, au obligația să informeze serviciile de urgență profesioniste prin apelarea numărului de urgență 112.

După descoperire și anunțare, populația trebuie să adopte un mod specific de comportare față de munițiile neexplodate, fiind INTERZISE: atingerea cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul și introducerea acestora în diferite încăperi sau locuințe; comercializarea acestora prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase; introducerea munițiilor în foc; topirea elementelor metalice ale munițiilor; folosirea munițiilor pentru improvizarea diferitelor unelte, utilizarea pionierilor și explozivilor provenite din muniții, în scopuri artizanale; demontarea de la muniții a focoaselor sau a altor elemente componente.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.