Grenadă în iarbă

Duminică, 09 Aprilie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Grenada in iarba | imaginea 1 Un șofer de autocamion a oprit, marți după-amiază, 4 aprilie a.c., într-o parcare pe DN 6, în apropierea localității Valea Plopilor, pentru pauza de odihnă. La un moment dat, acesta a observat grenada în iarbă și a sunat la 112.

La fața locului s-a deplasat echipajul de pirotehnicieni din cadrul ISU Giurgiu. În urma verificărilor efectuate, aceștia au stabilit că este vorba despre o grenadă defensivă, în stare perfectă de funcționare. Muniția a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă.

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

1️⃣ în primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață;

2️⃣ nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente;

3️⃣ din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

✅ ️Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.