Incendii, accidente rutiere și alte misiuni în sprijinul comunităților

Sâmbătă, 22 Aprilie 2023Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Incendii  accidente rutiere si alte misiuni in sprijinul comunitatilor | imaginea 1 În perioada 14-17 aprilie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 230 misiuni, cele mai multe din ele – 193, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 7 incendii în urma cărora s-a înregistrat o victimă cu arsuri de gradul I, fiind transportată la spital, dar și pagube materiale. Două dintre acestea au fost incendii de vegetație uscată, resturi menajare și cauciucuri, patru incendii s-au manifestat la locuințe și unul la o rulotă.

În perioada Sfintelor Sărbători Pascale, pompierii militari au intervenit și în cazul a 10 accidente rutiere soldate cu 33 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și cele al Serviciului Județean de Ambulanță, 23 dintre ele fiind ulterior transportate la spital.

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în 20 alte situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD ori salvare animale captive în medii ostile vieții.

Totodată, în cursul nopții de Înviere, echipajele de pompieri au executat misiuni și au fost prezente în proximitatea lăcașurilor de cult pentru monitorizarea și intervenția operativă în caz de nevoie.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.