Incendiu produs la o hală industrială din Ploiești

Sâmbătă, 22 Aprilie 2023Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Incendiu produs la o hala industriala din Ploiesti | imaginea 1 Pompierii prahoveni au intervenit luni dimineață, 17 aprilie a.c., în jurul orei 02:00, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o hală industrială (cu destinație mixtă: magazie, depozit scule/accesorii, spații administrative) din municipiul Ploiești.

Datorită efortului susținut și a comunicării eficiente, după aproximativ 6 ore de luptă cu focul, pompierii au reușit să limiteze incendiul pe amprenta găsită la sosirea echipajelor de pompieri, acesta manifestându-se pe o suprafață de aproximativ 1000 mp.

Au fost salvate cinci hale din imediata vecinătate a celei cuprinse de flăcări, utilaje, autovehicule și birouri modulare aflate în proximitatea acesteia.

Însă dificultatea intervenției nu a fost dată de suprafața mare de întindere a incendiului ori de natura bunurilor cuprinse de flăcări, ci de faptul că în zona respectivă rețeaua de hidranți nu a funcționat în parametri, pompierii având nevoie de o rezervă constantă de apă.

Astfel, calitatea intervenției ar fi avut de suferit în lipsa unei tehnici bine puse la punct, accentul câzând pe cele două cisterne intrate în dotarea pompierilor prahoveni la începutul acestui an, achiziționate prin parteneriat cu Consiliul Județean Prahova, care au fost mobilizate la locul intervenției și au adus un aport esențial acțiunii de stingere a incendiului, prin rezerva de apă pe care au avut-o la dispoziție pompierii în acele momente.

Așadar, contribuția Consiliului Județean Prahova la perfecționarea capacității de răspuns în situații de urgență s-a dovedit benefică nu doar în cazul incendiilor de vegetație uscată (scopul principal al achiziționării acestor cisterne), ci și în situația producerii unui incendiu de amploare într-o zonă în care rețeaua de hidranți nu funcționează corespunzător și nu aduce aportul de apă necesar stingerii unui incendiu de o asemenea amploare.

Cele două cisterne au adus un plus important acțiunii de stingere a incendiului, iar în lipsa acestora, timpul de răspuns, efortul factorului uman și întreaga desfășurare a intervenției ar fi avut de suferit.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.