Intervenții și misiuni la sfârșit de săptămână

Vineri, 14 Aprilie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Interventii si misiuni la sfarsit de saptamana | imaginea 1 La sfârșit de săptămână, salvatorii hunedoreni au desfășurat 180 misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.

Astfel, echipajele SMURD au răspuns prompt în 128 de cazuri, cele mai multe solicitări fiind operate de către: Detașamentul Deva – 28 intervenții; Detașamentul Petroșani – 19 intervenții; Detașamentul Hunedoara – 13 intervenții.

În această perioadă, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 2 incendii produse în 8 și 9 aprilie a.c., ambele în municipiul Hunedoara. În urma incendiului din 8 aprilie, care s-a produs la o casă particulară din zona Răcăștie, a ars mobilierul de bucătărie și s-a degradat aparatura electrocasnică.

Cel de-al doilea incendiu din Hunedoara s-a produs în bucătăria unui apartament aflat la etajul 2 al unui bloc de locuințe. Intervenția promptă a pompierilor a oprit extinderea flăcărilor în alte încăperi ale apartamentului. Din fericire, nu s-au înregistrat victime în niciuna dintre cele două situații de urgență, iar cauza producerii incendiilor, în ambele cazuri, a fost focul deschis în spații închise.

Pe lângă aceste intervenții, pompierii au mai desfășurat 14 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, o acțiune de asanare de muniție rămasă neexplodată, asigurarea măsurilor P.S.I. la 5 accidente rutiere și 30 misiuni în sprijinul comunității.

În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.