Mașină cuprinsă de flăcări

Marți, 18 Aprilie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Masina cuprinsa de flacari | imaginea 1 Un autoturism a luat foc, sâmbătă după-amiază, 15 aprilie a.c., pe strada Dudului, în parcarea amenajată lângă Parcul Clopotari din municipiul Giurgiu. Conducătorul auto a văzut că iese fum de la motor și a oprit imediat mașina în locurile libere de parcare. În scurt timp, autoturismul a fost cuprins de flăcări.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat, punând în pericol și celelalte autoturisme parcate în apropiere. Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Pentru a preveni incendiile auto, pompierii recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • verificaţi instalaţia electrică;
  • asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
  • verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
  • nu faceți improvizații la instalația electrică;
  • verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.