Mașini și microbuz, rămase înzăpezite pe șoselele din județul Botoșani

Duminică, 09 Aprilie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Masini si microbuz  ramase inzapezite pe soselele din judetul Botosani | imaginea 1 23 de autoturisme în care se aflau 38 de persoane, o mașină care transporta patru persoane care aveau nevoie de dializă și un microbuz cu 13 călători, din care doi copii, rămase înzăpezite între Ionășeni și Vânători, precum și între Vânători și Trușești, au fost ajutate să-și continue drumul de către pompieri.

Aceștia se aflau într-o misiune de monitorizare, pe DN 29 D Botoșani - Trușești – Ștefănești, alături de prefectul județului, Sorin Cornilă. Echipajul ISU Botoșani, prezent în teren pentru a monitoriza situația pe DN 29 Botoșani – Săveni, a intervenit pentru a scoate din zăpadă o autoutilitară și un autoturism, rămase înzăpezite la ieșirea din localitatea Unțeni.

La ieșirea din orașul Ștefănești, un autoturism în care se afla o persoană a fost scos din nămeți de un echipaj de pompieri. Un microbuz în care se aflau trei persoane și un autoturism cu trei pasageri, rămase înzăpezite la Brăteni (comuna Dângeni) au fost scoase din zăpadă de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mihălășeni.

‼️Meteorologii au prelungit „Codul Portocaliu” pentru județul Botoșani, până joi, 6 aprilie a.c., la ora 14.00. Potrivit acestora, va ninge consistent și se va depune un nou strat de zăpadă. Vântul va sufla cu viteze de 55 – 75 km/h, viscolind zăpada.‼️

Având în vedere faptul că pe majoritatea drumurilor județene și naționale din Botoșani se circulă în condiții de iarnă, pompierii vă recomandă să nu porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.