Misiunile pompierilor teleormăneni în perioada Sărbătorilor Pascale

Sâmbătă, 22 Aprilie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Misiunile pompierilor teleormaneni in perioada Sarbatorilor Pascale | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În perioada 13 – 18 aprilie a.c., efectivele I.S.U. „A.D. Ghica” Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 174 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 146 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, 9 incendii, dintre care patru izbucnite la locuințele ori anexele gospodărești ale cetățenilor din localitățile Turnu Măgurele, Videle, Nenciulești și Roșiorii de Vede.

Au mai fost gestionate un incendiu la un autoturism aflat în municipiul Alexandria și patru incendii de vegetație uscată și resturi menajere, două accidente rutiere, rezultate cu 7 victime, unul produs pe DJ 701, pe raza localității Siliștea Mică și celălalt pe varianta ocolitoare a municipiului Alexandria, la intersecția cu DJ 504.

De asemenea, pompierii au mai acționat la 2 misiuni pentru deblocarea unor uși de acces în locuințe, pentru a facilita intervenția echipajelor medicale la persoanele cu probleme de sănătate, 2 intervenții în sprijinul echipajelor SAJ pentru preluarea unor pacienți și transportarea acestora la spital, 7 misiuni de recunoaștere la obiectivele socio-economice cu aglomerări de persoane și 6 activități pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.