Paștele s-a încheiat cu o misiune de suflet pentru un pompier mehedințean

Sâmbătă, 22 Aprilie 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Pastele s a incheiat cu o misiune de suflet pentru un pompier mehedintean | imaginea 1 Orice viață merită salvată! În cursul zilei de marți, 18 aprilie a.c., Locotenent Turcu Adrian se afla într-o acțiune de verificare și control la o instituție publică de pe raza municipiului Drobeta Turnu-Severin, zona Gura Văii.

Așteptând să fie preluat de un reprezentant al instituției, Adrian a observat că în apele învolburate ale pârâului Jidoștița, un câine ducea o luptă crâncenă pentru supraviețuire. Agitat, animalul încerca din răsputeri să se opună curentului și să găsească o cale de scăpare. Locotenentul nu a stat pe gânduri și a mers la cea mai apropiată gospodărie pentru a cere o scară.

Văzând că bietul câine obosise să lupte pentru viață, acesta a coborât imediat până la nivelul apei, a cărei adâncime nu punea în pericol siguranța salvatorului, și, cu o ancoră improvizată, a reușit să îl prindă de lesă.

Aflase de la stăpâna câinelui și fiul acesteia că este un bun “paznic” și e posibil să muște. Protejându-și mâna cu o jachetă, Adrian a recuperat patrupedul, pe care l-a predat proprietarei. Din fericire, acesta a beneficiat de suficientă căldură și s-a oprit din tremurat, primind șansa la o nouă viață.

Sperăm ca această întâmplare să fie învățătură și pentru semenii noștri, care, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu vor încerca traversarea lor şi nu se vor apropia de malurile acestora.

Cât despre Adrian, putem spune că este un exemplu pentru noi toți. Pompierul este absolvent al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” București și nu ezită să salveze vieți în pericol, fie ele chiar de necuvântătoare.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.