Peste 120 intervenții desfășurate de pompierii ISU Alba în minivacanța de Paște

Sâmbătă, 22 Aprilie 2023Alba
Sursa Foto: Facebook ISU Alba

Peste 120 interventii desfasurate de pompierii ISU Alba in minivacanta de Paste | imaginea 1 În minivacanța prilejuită de Sfintele Sărbători Pascale, pompierii militari din cadrul ISU Alba au monitorizat permanent evoluția situației din teren, în scopul dispunerii, la nevoie, a măsurilor imediate pentru desfășurarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Zilnic, peste 90 de pompieri militari cu mijloacele tehnice din dotare s-au aflat la datorie, pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Bilanțul misiunilor este următorul: 3 incendii, dintre care 1 incendiu izbucnit la un operator economic cu degajări mai de fum cu pericol de explozie în mun. Alba Iulia. Au ars deșeuri pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp;

  • 1 incendiu autoturism aflat la ieșirea de pe autostrada A10, 3 persoane autoevacuate; - 1 incendiu în com. Ciugud. A ars o anexă gospodărească pe o suprafață de aproximativ 50mp. A fost salvată locuința și alte bunuri aflate în proximitatea incendiului.

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical și transportul la spital a 93 de persoane, cu diferite probleme medicale.

Totodată, în cursul nopții de Înviere, echipajele de pompieri au executat misiuni și au fost prezente în proximitatea lăcașurilor de cult pentru monitorizarea și intervenția operativă în caz de nevoie. Au mai fost 21 alte misiuni care au necesitat intervenția pompierilor militari în diferite situații.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.