Proiectil din Primul Război Mondial, preluat de pompierii argeșeni

Luni, 03 Aprilie 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Proiectil din Primul Razboi Mondial  preluat de pompierii argeseni | imaginea 1 Sâmbătă după-amiază, 25 martie a.c., echipajul pirotehnic al ISU Argeș și un echipaj de poliție au intervenit în localitatea Sălătrucu, satul Poiana Spinului, pentru cercetarea, identificarea, ridicarea și transportul în vederea depozitării și distrugerii ulterioare a unui proiectil exploziv de calibrul 75 mm, fără focos, cu proveniența din Primul Război Mondial.

‼️ÎN ATENȚIA CETĂȚENILOR! Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce trebuie să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare:

⛔ Nu atingeți aceste elemente; ⛔ Nu le loviți sau mişcați din locul în care au fost găsite;

⛔ Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;

🔈 Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Proiectil din Primul Razboi Mondial  preluat de pompierii argeseni | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.