Respect, Plutonier adjutant-șef Romocea Romeo!

Duminică, 09 Aprilie 2023Bihor
Sursa Foto: Facebook ISU Bihor

Respect  Plutonier adjutant sef Romocea Romeo | imaginea 1 “Îmi place ceea ce fac, nu pot rămâne indiferent atunci când cineva are nevoie de ajutor.” Lucrul acesta a fost mărturisit de Romeo, după ce a mai salvat încă o viață.

Aflat în trafic, luni dimineață, 3 aprilie a.c., pompierul orădean a văzut că în fața lui lumea se agită, semn că ceva rău s-a întâmplat. Fără să stea pe gânduri, Romi a oprit mașina pe dreapta și a fugit spre portbagaj, unde ținea întotdeauna o trusă de prim ajutor.

”- Faceți loc, sunt pompier! - Repede, vă rog, un bărbat este întins pe trecerea de pietoni. - Voi suna la 112, vă rog să țineți dumneavoastră telefonul în timp ce îl evaluez. - Alo, pompierii, ce urgență aveți?”

”- Bună ziua, sunt plutonier adjutant șef Romocea Romeo, o persoană a fost lovită de o mașină pe strada Tudor Vladimirescu din Oradea, este semiconștient și are nevoie urgent de îngrijiri medicale. - Colegii sunt pe drum, vin imediat.”

Romeo știa că fiecare secundă contează, așa că a început să-și facă meseria. “Liniștește-te, sunt aici, am grijă de tine. Colegii mei vor ajunge în scurt timp. Respiră! Hai, încă o dată, respiră!”

În tot acest timp, salvatorul a pus victima în poziția de siguranță, apoi i-a montat gulerul cervical și a continuat să vorbească cu ea. Așa l-au găsit echipajele medicale când au ajuns la locul indicat. Felicitări, Romi! Gestul tău a contribuit la salvarea unei vieți!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.