S-a ales cu arsuri în încercarea de a stinge incendiul din locuință

Sâmbătă, 22 Aprilie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

S a ales cu arsuri in incercarea de a stinge incendiul din locuinta | imaginea 1 Un bărbat, în vârstă de 54 de ani, a suferit arsuri la nivelul feței în încercarea de a stinge incendiul care a izbucnit în locuința sa, luni după-amiază, 17 aprilie a.c. Fiul acestuia, în vârstă de 22 de ani, a suferit un atac de panică. Ambele persoane au fost preluate de echipajele medicale și transportate la spital.

Incendiul a avut loc pe strada Mereni din municipiul Giurgiu. La fața locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ.

Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta în camera de zi și la nivelul acoperișului și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă.

Au ars bunurile din încăperea respectivă și s-au deteriorat mobilierul și tavanul de la bucătărie, pe o suprafață de aproximativ 10 mp. De asemenea, s-au afumat pereții din întreaga locuință. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de o lumânare lăsată nesupravegheată.

❗️ATENȚIE❗️

✔️ Nu lăsați lumânările aprinse, nesupravegheate. Cel mai bine este să le stingeţi pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră;

✔️ Stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

✔️ Asigurați-vă că lumânarea se află în poziţie verticală şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

✔️ Așezați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;

✔️ Nu puneți lumânările aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.), în locuri în care pot ajunge copiii mici şi animalele de companie, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii;

✔️ Nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.