Salvator, oriunde, oricând - Respect, Plutonier adjutant Grămescu Doru!

Sâmbătă, 22 Aprilie 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Salvator  oriunde  oricand   Respect  Plutonier adjutant Gramescu Doru | imaginea 1 În prima zi de Paște, duminică 16 aprilie a.c., 𝐩𝐥𝐭. 𝐚𝐝𝐣. 𝐃𝐨𝐫𝐮 𝐆𝐫𝐚̆𝐦𝐞𝐬𝐜𝐮 a fost omul potrivit la locul potrivit.

Acesta, aflat în timpul liber, se îndrepta spre casă împreună cu familia, când a observat că, pe raza localității Rogova, a avut loc un accident rutier. În urma impactului, produs între un autoturism și o motocicletă, o tânără a suferit politraumatisme, aceasta fiind întinsă pe asfalt.

Pompierul mehedințean, Plt. adj. Grămescu Doru, s-a asigurat că persoanele aflate lângă tânără au apelat numărul de urgentă 112 și a rugat un tânăr student la medicină, prezent la locul evenimentului, să îl ajute în evaluarea victimei.

L-a îndrumat pe acesta să-i mențină capul în ax, pentru a-i proteja coloana și i-a pansat plăgile suferite la nivelul membrului inferior cu ajutorul materialelor dintr-o trusă medicală auto. A comunicat în permanență cu victima pentru a o liniști și i-a imobilizat piciorul, aceasta suferind o fractură deschisă la nivelul gambei.

La sosirea echipajului medical SAJ, paramedicul a ajutat la transbordarea victimei, asigurându-se că va fi transportată în cel mai scurt timp la spital.De menționat este faptul că Plt. adj. Grămescu Doru este asistent coordonator SMURD în cadrul ISU Mehedinți.

De-a lungul celor peste 15 ani de activitate, acesta a instruit peste 300 de colegi polițiști și jandarmi în acordarea primului ajutor medical de bază, dar și zeci de tineri care și-au exprimat dorința de a deveni voluntari în cadrul proiectului ,,Salvatori din pasiune”.

Totodată, paramedicul Doru vine și în sprijinul elevilor, susținând în instituțiile de învățământ lecții deschise, dar și exerciții demonstrative de acordare a primului ajutor medical fără echipamente speciale de salvare.

Putem spune despre colegul nostru că își pune toată priceperea în sprijinul semenilor, atât în ceea ce privește coordonarea medicală a tuturor paramedicilor mehedințeni, cât și pe parte de instruire a personalului MAI, la nivel local, în acordarea primului ajutor de bază.

Profesionalismul și spiritul civic au facut echipă, dovedind responsabilitate față de cei aflați în nevoie. Reprezentanții ISU Mehedinți îi adresează mulțumiri 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐠𝐮𝐥𝐮𝐢 lor 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 s𝐞 𝐦𝐚̂𝐧𝐝𝐫esc 𝐜𝐮 𝐞𝐥, 𝐃𝐨𝐫𝐮 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐮𝐧 𝐎𝐌 𝐝𝐞𝐨𝐬𝐞𝐛𝐢𝐭 𝐝𝐞 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐬𝐭 𝐜𝐮 𝐮𝐧 𝐬𝐮𝐟𝐥𝐞𝐭 𝐌𝐀𝐑𝐄, 𝐝𝐚𝐫 𝐬̦𝐢 𝐮𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐢𝐬𝐭 𝐝𝐞𝐬𝐚̆𝐯𝐚̂𝐫𝐬̦𝐢𝐭!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.