Șase butelii au fost evacuate de pompieri dintr-un incendiu de locuință

Marți, 18 Aprilie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Sase butelii au fost evacuate de pompieri dintr un incendiu de locuinta | imaginea 1 Sâmbătă dimineața, 15 aprilie a.c., în jurul orei 10.35, pompierii militari alexăndrineni au intervenit la un incendiu de locuință, în localitatea Nenciulești, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, focul se manifesta generalizat, la două anexe, la o bucătărie și un hol ale unei case de locuit, cu pericol de propagare și distrugere a tuturor construcțiilor.

Militarii au reușit să localizeze și să lichideze focul în limitele găsite, în aproximativ o oră și jumătate. Pe timpul intervenției, salvatorii au evacuat din zona afectată de incendiu șase butelii de aragaz, încărcate, cu pericol de explozie.

O femeie, de aproximativ 70 de ani, soția proprietarului, cu atac de panică, a fost preluată de echipajul SMURD, a primit primul ajutor și a fost transportată la U.P.U. Alexandria.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 20000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 150000 de lei. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect, aflat la nivelul unei anexe.

❗RECOMANDĂRI❗Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, pompierii vă recomandă:

  • efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
  • nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
  • la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
  • nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.