Sute de persoane și mașini, scoase din nămeți de pompierii botoșăneni

Marți, 11 Aprilie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Sute de persoane si masini  scoase din nameti de pompierii botosaneni | imaginea 1 Pompierii, polițiștii de frontieră, jandarmii, polițiștii, militarii din cadrul UM 01189 și UM 01251, voluntarii din cadrul proiectului național „Salvator din Pasiune”, angajații Ocolului Silvic Mihai Eminescu, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și drumarii au continuat și vineri, 7 aprilie a.c., să intervină pentru salvarea persoanelor înzăpezite pe drumurile naționale și județene.

Cea mai dificilă misiune s-a derulat pe DN 29 Botoșani – Suceava. În această zonă, s-a intervenit mai bine de 24 de ore pentru scoaterea din nămeți a 223 de persoane și peste 100 de autovehicule.

La misiuni au participat și echipajele venite în sprijin de la ISU Suceava, cu o șenilată și o autospecială transport personal și victime multiple. În zonă a ajuns și prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

97 de persoane sunt în continuare adăpostite temporar la Primăria Manoleasa, Primăria Unțeni, Sala „George Enescu” Dorohoi, Spitalul Municipal Dorohoi, Primăria Dersca, Primăria Românești, Primăria Tudora, Primăria Mileanca, Centrul de Zi Ștefănești, Primăria Trușești, Primăria Mihălășeni, Primăria Ungureni și la o fermă din Ripiceni.

Pompierii botoșăneni au mai intervenit în alte 34 de situații de urgență generate de căderile masive de zăpadă. Este vorba de îndepărtarea a 31 de arbori care au cedat sub greutatea zăpezii și au căzut peste mașini, fire electrice sau pe partea carosabilă, dar și pentru degajarea zăpezii de pe acoperișurile unor clădiri.

Până în acest moment, s-au înregistrat, în total, 1279 de apeluri de urgență. Multe dintre acestea anunțau aceeași situație. O parte dintre cazuri au fost direcționate către drumari și serviciile voluntare pentru situații de urgență.

Potrivit informațiilor oferite de furnizorul de energie electrică sunt afectate partial sau total 10 localități, respectiv: Ripiceni, Botosani, Mascateni, Zaicesti, Cucuteni, Zlatunoaia, Todireni, Hlipiceni, Rauseni, Leorda, cu 1589 de abonați.

În continuare, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Apărării Naționale, autoritățile locale, precum și celelalte instituții cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo extreme, dar și furnizorii de utilități publice lucrează, în sistem integrat, pentru a asigura un răspuns operativ la solicitările cetățenilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.